Acest site foloseste cookie-uri. Navigând în continuare, îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor, în concordanță cu informațiile detaliate prezentate aici .

De ce nu reușim să punem bani deoparte lunar?


Simplu, pentru că de fiecare dată apar diverse cheltuieli care ne împiedică să facem acest lucru. Fie că sunt unele banale, fie apar tot felul de nevoi urgente. O factură prea mare, un cadou pentru o zi de naștere, o haină nouă, o ieșire la restaurant, o amendă, o reparație la mașina și lista poate continua. V-am spus, motive sunt multe. Dar v-ați gândit vreodată că poate noi suntem de vină? De ce? Pentru simplu motiv că nu știm să ne gestionăm propriul buget. Nu știm sau nu vrem să renunțăm la o plăcere în favoarea alteia. Și mai există veșnicul “de luna viitoare” sau “de luni”!

E adevarat că banii sunt făcuți ca să-i cheltuim dar, nu oricum. Dacă aceștia nu ne dau afară din casă, ar trebui să fim mult mai chibzuiti în ceea ce-i privește. Poate renunțăm la acea gentuță roșie din vitrine, care se potrivește cu pantofii de-acasă sau la setul ăla de cuțite care taie pană și cuiele. Acestea mai pot fi amânate câteva luni. Bine, dacă vine copilul de la școala și-ți spune că se strâng bani pentru nu știu ce manuale opționale, chiar nu ai ce să faci. Aia chiar este o necesitate.

Am putea renunța la o cafea sau un prânz consumate în oraș. Sau, fumăm mai puțin dacă nu putem renunța definitiv la țigări. Știm cu toții că viciile nu sunt deloc ieftine!

Important este să ne limităm la strictul necesar iar micile plăceri să le mai amânăm o vreme.

Gandiți-vă, în primul rând, la un motiv puternic care ar putea să vă ambiționeze în privința banilor puși deoparte.

Un televizor nou, o vacanță bine meritată? Sau un cadou mai consistent pentru cineva drag?

Toate acestea pot fi realizate dacă reușim să ne autodisciplinăm.

Hai că se poate!

sună-ne la:
021 303 0080
0372 402 500
L-V: 8:30-20:00
S-D: 9:00-17:00