Acest site foloseste cookie-uri. Navigând în continuare, îţi exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor, în concordanță cu informațiile detaliate prezentate aici .

PANICA! MI S-A STRICAT MASINA DE SPALAT


Orice mașină de spălat se va strica după ceva ani de folosire intensă. Unii au ghinionul să li se strice mașina chiar după ce a ieșit din garanție. Asta înseamnă piață de consum. Eu, având doi copii, nu-mi permit să spăl rufele de mână și nici să aștept luni de zile, pana strâng bani pentru una nouă.

Mașina de spălat presupune o investiție și sunt conștientă că defectarea ei ne afectează partea financiară.

Când ni s-a stricat, a fost șoc și groază! Tocmai ne intorsesem din concediu și, bineînțeles, aveam două geamantane, pline cu haine murdare. Am băgat-o în funcțiune și, nu după mult timp, aud un zgomot, ca și cum s-ar lovi cuva de pereții mașinii, iar la finalul programului ei, când am scos rufele, acestea erau murdare si nestoarse. S-a uitat soțul meu la ea, a încercat s-o desfacă, să-i dea de cap, însă, fără succes. A pus mâna pe telefon și a chemat ajutor specializat.

Ne-am dat seama, imediat, că fiind abia veniti din vacanță nu avem bani pentru a plăti reparația mașinii. Copilul cel mare urma să înceapă școala peste două zile. Evident, aveam nevoie și de bani și de haine curate. Am pus mâna pe telefon, panicată, să caut să împrumut niște bani până la salariu. Părinților nu avea sens să le cer, pentru că deja ne ajutaseră cu ceva bani, extra, pentru vacanță. Am sunat-o pe cea mai apropiată prietenă dar nu avea nici ea, pentru că tocmai iși achitase școala de șoferi. M-am dus repede la amica mea de la etajul 2 să-i cer ajutorul, însă nici ea nu avea. Dar mi-a recomandat să apelez la Viva Credit®.

Nu mai auzisem de ei, dar mi-a zis că-i găsesc pe internet și pot lua un Credit Până la Salariu®. Am luat telefonul și am intrat pe site-ul lor. Am completat cererea cu datele personale, suma de bani și perioada pentru care aveam nevoie, apoi am trimis o copie după buletin pe e-mailul lor. Am primit, foarte repede, un telefon, în care mă anunțau că mi-a fost aprobată cererea și că voi avea banii în cont în maxim 2 ore. Neașteptat de rapid!

Între timp, a venit și tehnicianul care urma să repare mașina de spălat. După o oră de verificări, schimbat piese, făcut proba, ne dă și costurile. 250 de lei piesele și 200 manopera. L-am invitat sa bea o cafea cu soțul meu, iar eu am plecat să văd dacă am banii pe card. La bancomat, surpriză! Aveam deja banii în cont și nu se făcuseră 2 ore. I-am scos și am fugit fericită spre casă, să-i plătim, meșterului, serviciile. Am continuat apoi, relaxată, să spăl rufele și să fac planuri, cu copilul, despre ce vom face în prima zi de școală.

Cu Viva Credit®, am învățat că nevoile financiare urgente pot fi rezolvate fără bătăi de cap și cu o rapiditate de nedepășit! În plus, pentru că a fost primul credit rapid luat de la ei, am avut dobandă 0%! La data scadentă, le-am returnat atăt cât mi-au dat!


AMENDA, BAT-O VINA!


Traficul din oraș a devenit, în ultimii ani, cel mai stresant lucru pentru șoferi. Bară la bară de dimineața până seara, să pierzi timpul stând în mașină zeci de minute, să cauți zilnic străzi, străduțe, alei sau mai știu eu ce variante, în speranța că, poate azi se circulă mai bine pe acolo și astfel ajungi mai repede la serviciu. În fiecare dimineață mă trezesc cu gândul la locul de parcare din fața școlii unde las copilul.

Nu știu cum se face, dar niciodată nu-l găsesc. Am îndrăznit să parchez neregulamentar, după ce am dat 2 ture de clădire fără a găsi vreun loc liber. Și, bineînțeles, că am primit amendă. Am găsit în geam un proces verbal prin care eram anunțată că mi s-au acordat 2 puncte de penalizare pentru parcare în loc nepermis și 420 de lei amendă. Intrasem în panică știind că ziua de salariu venea abia săptămâna următoare, iar buzunarele noastre erau deja, aproape, goale.

Știam că, dacă plătesc amenda în 48 de ore, voi plăti doar jumătate, dar de unde să iau, de la cine să mă împrumut? Am sunat o prietenă să-i cer, nu a avut, am sunat alta, din nou fără succes. Însă, aceasta din urmă, mi-a recomandat să iau un credit rapid de la Viva Credit® spunându-mi că sigur voi rezolva problema. Asta am și făcut, de pe telefonul mobil, chiar în acel moment.

Am intrat pe site, am completat un formular cu datele personale, suma de care aveam nevoie și perioada de creditare. Apoi am făcut o poză buletinului și am trimis-o către companie, prin e-mail. În câteva minute am primit aprobare pentru împrumutul rapid, iar în 2 ore banii mi-au fost virați în cont. Am urcat la volan și am pornit către cel mai apropiat bancomat. Incredibil, dar adevărat. Am plătit amenda în aceeași zi, bucuroasă, evident, că am achitat doar jumătate.

Creditul Până la Salariu de la Viva Credit® m-a scos din bucluc. E rapid, de încredere și foarte transparent!


PASTILA FINANCIARA - CHELTUIELILE LUNARE


Un buget personal, făcut lunar, te va ajuta să observi cum și de unde ai putea să reduci din cheltuieli sau chiar să economisești.

Trece pe o hârtie, într-o parte veniturile și în cealaltă parte toate cheltuielile efectuate în ultima lună sau în ultimele două luni. Te ajută să înțelegi pe ce se duc banii și să stabilești cum să-ți gestionezi cheltuielile.

Cheltuielile se împart în 3 categorii:
 • cheltuieli fixe - rata la credit, întreținerea, lumina, telefonul, cablul, chiria, școala copilului etc
 • cheltuieli flexibile - mâncare, ieșirile în oraș, hainele, produsele pentru uzul personal, vacanțele, etc
 • cheltuielile cu impozitul la casă, cu asigurările la casă și mașină. Chiar dacă acestea se plătesc semestrial sau anual, trebuie incluse în buget.
Educația financiară este o necesitate, pentru fiecare dintre noi, indiferent de specializare. Suntem proprii manageri, când vine vorba de veniturile noastre, așa că trebuie să știm să avem grijă cât și, mai ales, pe ce ne cheltuim banii. Responsabilitatea este unul din cele mai importante criterii, atunci când vorbim de bani.


BANI RAPID, PENTRU CIZME NOI!


,,Cine? Eu? N-am făcut nimic!”. Cam asta pare să spună privirea puiului meu de Labrador, simţindu-se, evident, “cu musca pe căciulă”! Da, am primit căţelul mult dorit, însă nu m-am gândit că cizmele mele favorite vor deveni, foarte rapid ,,jucăria” lui preferată!

Să nu-mi spuneţi că voi, iubitorii de animale, n-aţi trecut, măcar o dată, prin asta! Şi că al vostru nu roade tot ce prinde! La început, o pătură roasă şi un covoraş ,,ciuruit”, par caraghioase, nu-i aşa? Situaţia se schimbă atunci când, printre preferinţele lui la joacă, se nimereşte un lucru abia cumpărat sau ceva la care ţineţi foarte mult!

În ceea ce mă priveşte, abia aşteptam să vină vremea rece “să-mi scot în lume” cizmele noi, mai ales că făcusem ceva economii ca să mi le cumpar! Doar câteva clipe i-au trebuit căţelului meu şi acestea zăceau, deja, ,,devorate” pe podea. Desigur că eram furioasă, căci alte cizme, care să se potrivească cu vremea de-afară, n-aveam! Însă privirea vinovatului m-a înduplecat repede!

Cum să procedez? Ce soluţii am? Îmi trebuie altele noi, urgent! Dar, de unde bani? Iar ziua de salariu e atât de departe! La recomandarea părinţilor, am ales varianta cea mai bună şi accesibilă: Credit Până la Salariu®, de la Viva Credit®! Am urmat câţiva paşi, am primit banii rapid şi, fără să mai stau pe gânduri, am și fugit la shopping! Bineînţeles că mi-am cumpărat o pereche de cizme noi, pe care am grijă să le ţin departe de patrupedul casei.

Dacă te întrebi cum am obţinut împrumutul atât de repede, îți pot spune că, la Viva Credit®, totul e posibil! Am intrat pe site, am completat cererea online, am ataşat copia după buletin şi, după aprobare, am primit banii în cont, în doar 2 ore! E şi flexibil, pentru că poţi împrumuta orice sumă doreşti, între 100 şi 1000 lei pentru maximum 35 de zile. Îi poți da înapoi oricând, în acest interval! Ai şi 0% dobândă dacă ești la primul împrumut! Poţi lua creditul online dacă ai la îndemână un telefon mobil, o tabletă sau un calculator cu conexiune la internet! Imediat mi-am sunat prietenele şi am stabilit o întâlnire în oraş ca să le arăt noile achiziții! Sigur vor fi tare curioase cum de am reuşit să-mi cumpăr încălţăminte atât de repede! Nici nu mă-ndoiesc că, la rândul lor, vor profita de împrumutul online de la Viva Credit®, oricând vor avea nevoie!


DE URGENȚĂ LA STOMATOLOG!


Durere mare, simţi cum zvâcneşte dintele, obrazul începe să se umfle, uşor, apoi din ce în ce mai mult? Nu mai poţi deschide gura, nu mai poţi să mănânci, dar încerci să bei puţină apă ca să iei un pumn de medicamente menite să-ţi aline chinul? Imediat realizezi că nu ai bani suficienți pentru a-ți face programare, de urgență, la stomatolog pentru ca salariul il iei abia peste o săptămână. Ce poți să faci? Durerea devine insuportabilă! E clar, unica soluție rămâne să mergi la un cabinet stomatologic și, cât mai repede. Oare câți bani trebuie să scoți din buzunar, pentru ca durerea să treacă rapid?

Câţi dintre noi nu am trăit această poveste? 80% dintre români au probleme dentare! Și, după cum știm cu toții, prețurile nu sunt tocmai prietenoase. Așa că nu aștepta! Apelează cu încredere la Viva Credit pentru un împrumut rapid până la salariu și rezolvă-ți urgențele.

Completezi aici cererea online, atașezi copia de buletin și în maxim 2 ore, primești banii în cont! Și e foarte flexibil. Poți împrumuta orice sumă între 100 și 1000 de lei pentru o perioadă de până la 35 de zile. Și ai 0% dobândă la primul credit! Practic, cât iei, atât dai înapoi! Deja stai mai relaxat în scaunul stomatologului! Poți accesa creditul chiar și de pe telefonul mobil, doar să ai conexiune la internet. Nu merită ignorate problemele dentare, pentru că, până la urmă, zâmbetul nostru ne definește! Planifică-ți o întâlnire în oraș, o activitate distractivă după tratament, ca răsplată pentru că ai depășit temerile… și de dureri, dar și de lipsa banilor!!

#VivaCredit #CreditPanalaSalariu #CreditRapid

TU ȘI EA, VACANȚĂ SPONTANĂ!


Cred în spontaneitate, atunci când vine vorba despre vacanțe reușite în cuplu. Și mă refer la câte un weekend prelungit sau un city-break “furat”, atunci când se ivește o ocazie. Atunci poți fi cât de spontan îți permite buzunarul! Și asta pentru că vrei să-ți impresionezi, în mod plăcut, jumătatea, dând un aer proaspăt relației. Viața de zi cu zi ne împiedică, uneori, să aducem puțin romantism în cuplu.

Fie că suntem prinși în diverse proiecte, fie că bugetul a scăzut drastic la șfârșitul verii. Cert este că uităm să ne gândim, și la noi, la dorințele noastre, la ceea ce ne face fericiți.

Cum ar fi ca, weekend-ul ce vine, să-i faci o surpriză iubitei tale? Un city-break, de exemplu, în orașul îndrăgostiților? O plimbare de mâna cu iubita pe Champs Elisee, cu siguranță, ar reîmprospăta relația voastră. Probabil, acum te gândești că ieșirea asta ar costa o avere. Nicidecum!

Cu câteva sute de lei, poți avea parte de cea mai frumoasă mini-vacanță în doi! Știu, te gândești că luna asta nu mai ai bani, că salariul vine abia săptămâna viitoare, că ai de plătit întreținerea sau mai știu eu ce. Așa vei spune și luna următoare. Motive găsești mereu, când e vorba de ieșit din zona de comfort. Pentru asta, vine în ajutor Viva Credit®!

Cu un credit rapid de până la 1500 de lei, poți să-ți faci planuri liniștit. Îl accesezi online, de oriunde ești și în 2 ore de la aprobare, ai banii în cont. Iar primul împrumut e gratis! 0% dobândă!

Poți să faci, deja, rezervare de bilete și cazare. Gândește-te cât de fericită va fi când vă veți săruta lângă Turnul Eiffel sau cât de amuzat vei fi de selfie-urile pe care ea și le va face, cu mândrie, sub Arcul de Triumf. Cu creditul nebancar până la salariu ai parte de discreție, rapiditate, profesionalism și, bineînțeles, de multă iubire!


Cauciucurile de iarnă – stresul șoferilor responsabili!

Când vine iarna, sau când circuli pe un drum de munte, chiar în lunile de vară, dar la o altitudine înaltă unde este frig și există șanse de ninsoare, trebuie să ai mașina echipată cu pneuri de iarnă. Asta zice legea! Situația financiară este, de cele mai multe ori, motivul pentru care șoferii nu-și dotează mașinile cu anvelope specifice fiecărui sezon. Și ăsta nu e un obicei tocmai bun. Dacă ești prins încurcând traficul, ești taxat.

Nu toți șoferii din România au bani suficienți pentru un set nou de anvelope de iarnă. Și, la cum este legislația din România, fiecare dintre noi, acum, vrea să-și doteze mașina cu roți de zăpadă, fie ele noi sau second-hand, ca să evităm situațiile în care suntem amendați în trafic.

Siguranța este lăsată, uneori, pe ultimul loc, iar investițiile de moment sunt primordiale. Preferăm, de multe ori, să amânăm cumpărarea unui set de cauciucuri sau preferăm cumpărarea celui mai ieftin set, ori doar două pneuri, în loc să facem o investiție inițială mare care să ne țină mai multi ani. Nu ne gândim la ce s-ar putea întâmpla, la accidente. Și asta nu e bine deloc. Suntem convinși, fiecare, că suntem niște șoferi buni, care nu vor da de situații în care frânăm brusc sau tragem de volan.

Sezonul sărbătorilor de iarnă se apropie, iar investițiile în cadouri sau excursii sunt inevitabile. Și poate că salariul e deja împărțit, chiar dinainte de-al fi primit. Pentru situațiile astea, există Viva Credit. Îți acoperă cheltuielile neprevăzute, de la un salariu la altul. Cu până la 1500 de lei! Ba, mai mult, dacă e pentru prima oară când apelezi la un credit până la salariu, ai dobândă 0! Dai înapoi atât cât ai primit! Deja te gândești că vei avea anvelope noi pentru mașină. E simplu. Îl accesezi online, de oriunde ești, fără să te deplasezi, doar să ai conexiune la internet. Intri pe site, completezi un formular, atașezi copia de buletin, apoi le trimiți pe e-mail către agenție. După aprobare, banii vor intra în contul tău în maxim 2 ore! E ca și când apelezi la un prieten să te împrumute cu niște bani. E discret, rapid și transparent! Poți să faci deja comandă de roți noi. Și, așa scapi și de stresul banilor și de cel al iresponsabilității în trafic.


Soluții urgente = Viva Credit


Mijlocul lunii octombrie. Eu gravidă. Foarte gravidă! Cam în două săptămâni urma să mă “vindec”. Afară frig…prea frig pentru luna octombrie. Și cum stau eu cocoțată în vârful patului și citesc o carte, simt că mi se face frig. Inițial dau vina pe hormoni. Probabil sunt bufeuri. Dar parcă la astea te mai dă și-n călduri. Mie imi era doar frig. Când mă dau jos din pat și merg să verific termostatul, imi apare un mare OFF. Îmi zic: “ce toantă, am centrala oprită!” Mă duc la bucătărie s-o pornesc. Făcea mai ceva ca Dacia bunicului atunci când nu intra-n viteză. Un hârâit de ziceam că acum explodează. O inchid. O pornesc din nou. Aceeași “muzică”. Buuuuun, ce e de făcut? Sun la un meșter care, cică, repară centrale termice. “Doamnă, “e” multe comenzi azi, vin mâine pân’ la prânz”.

Hai că nu mă fac sloi de gheață până a doua zi, mă gândesc.

În casă se făcea din ce în ce mai răcoare…afară, cam, 5 grade. Dar mă îmbătam cu apă rece că vine meșterul, repară centrala și rezolvăm problema. Ajunge cu o trusă mare de scule, care mai de care. Sunt sigură că se va rezolva totul. Adică, la câte șurubelnițe, cuie, ciocane are, imposibil să rămână centrala “rece”. Se-nvârte, se sucește, oftează, se șterge de transpirație (nu știu de unde că-n casă nu erau mai mult de 20 de grade), și-mi spune:
- Doamnă, e nasol!
- Aoleu, cât de grav e?
- E kaput!
- Adică….
- Da, doamnă, tre’ să luați alta!

Mă uit la el și nu-mi vine să cred cu câta ușurință mi-o spune. De parcă mi-ar cere să merg să cumpăr altă cafea că asta nu are aromă.

Pe bune?

Pleacă iar eu rămân în urmă cu gândul la noua centrală. Habar nu am cât costa una dar sigur nu e ieftină. Cu siguranță este mai mult decât caruciorul, pătuțul pentru copil, câteva haine, pamperși….și multe alte chestii pentru un nou născut. Recunosc că asta mică ne-a cam secat bugetul.

Merg triumfătoare în pat, deschid laptop-ul și intru pe net să văd cam cât costă o centrală….așa, la prima strigare. Mda, începand cu 2500 de lei iar unele săreau chiar de 4000. “Ieftin” ca braga!

Las cuminte laptop-ul de-o parte și-mi aștept soțul să vină de la muncă. Nu de alta dar toată baza in el imi era.
- E moartă!
- Cine?
- Căldura!
- Adică?
- A murit centrala!
- De tot?
- Nu, numai puțin!
- Păi, nu incercăm și noi o resuscitare cu un meșter?
- Am încercat. După lungi manevre de resuscitare centrala a murit…de tot.
- N-avem bani de alta centrală.

Era clar ca acest dialog nu ducea nicăieri așa că am început să căutăm soluții. Ne-am gândit să apelăm la părinți dar parcă era prea de tot după ce ne-au ajutat cu bani de cumpărături pentru nenăscutul nostru. Prieteni? Ce prieten iți dă atâția bani? Adică, noi nu avem din ăștia bogați. Poate doar sufletește.

Ne-am călcat pe inimă și am sunat parinții. Ne-au dat, dar tot nu ne ajung. Ce facem? Simplu, intrăm pe internet și la o căutare pe “împrumut rapid” (că doar era urgent) ne apar mai multe oferte. Le studiem cu atenție, le comparăm și ajungem la concluzia că “băietii” ăștia de la Viva Credit au cele mai bune condiții. Iar aia cu rambursarea anticipată fără taxe și recalcularea dobânzii mi s-a părut cea mai tare. Adică dacă tot rambursez banii mai devreme, mi se pare absolut normal să plătesc dobânda doar până-n ziua în care returnez banii. Bine, acum nu era cazul de dobânda pentru că primul împrumut este gratis la ei.. Cât iau, atât dau! Genial! Restul informațiilor sunt bune pentru al doilea sau al treilea credit. N-ai de unde să știi când iți mai “moare” ceva prin casă!

Intru la ei pe site și în câteva minute completez cererea și până să închid laptop-ul, mă și sună o fată de la ei să vorbim și să definitivăm operațiunea. Se miscă atât de rapid încât nu ne venea a crede că pe card avem, deja, suma solicitată. Două ore! Pe bune? S-au mișcat mai repede decât părinții noștri!


5 paşi spre rezolvarea problemelor financiare

Să ridice mâna cine nu a fost vreodată în impas financiar. Acum să ridice mâna cine n-a avut vreodată probleme financiare chiar din vina lui. Eu sigur nu pot să fac asta. Şi nici nu cunosc pe cineva care să poată spune cu mâna pe inimă că n-a trecut prin aşa ceva. E şi greu, când sunt atâtea ispite pe toate drumurile. Fie că vorbim despre nişte haine şi pantofi, chiar şi la reducere sau despre o vacanţă într-un loc deosebit. Sau poate despre canapeaua aceea de piele care se potriveşte perfect în sufrageria proaspăt renovată dar pentru care nu ne-au mai rămas bani.

Acum că am lămurit-o pe asta, am să îţi spun ceva ce sigur ştiai dar poate nu conştientizai. Deşi nu e om care să nu fi greşit din punct de vedere financiar, puţini avem curajul să ne recunoaştem problemele şi mai ales, greşelile. Şi aici nu mă refer să vorbim deschis despre asta în faţa cunoştinţelor sau străinilor, ci despre familie sau prieteni apropiaţi. Noi, românii, avem un cult al ruşinii. În loc să căutăm ajutorul sau măcar un sfat din partea celor din jur, preferăm să ascundem gunoiul sub preş. Nu cumva să ne arate cineva cu degetul.

Aşa că primul pas spre rezolvarea problemelor financiare este să admitem şi să recunoaştem că avem o problemă. Da, exact ca la alcoolici. Nu are rost să ne ascundem după deget. Cheltuielile fără cap şi coadă sunt ca o dependenţă. În unele cazuri chiar se ajunge la acest diagnostic dar ăsta deja nu mai e domeniul nostru. Revenind la datoriile noastre, înainte de orice trebuie să vorbim cu cei din jur despre impasul în care am ajuns. Un creier detaşat poate veni cu o soluţie simplă, dar pe care noi, din cauza stresului la care suntem supuşi, să nu o vedem.

Odată greşeala recunoscută, pasul doi este să punem pe hârtie toate cheltuielile pe care le facem. Dar toate, de la legătura de pătrunjel cumpărată de dimineaţă din piaţă la covrigul luat în drum spre serviciu, de la facturile lunare la uniforma pentru copilul care a crescut peste vară mai ceva ca Harap Alb. Doar aşa putem identifica unde aruncăm bani aiurea, ce şi de unde putem tăia, ce şi de unde putem reduce.

Pasul trei este organizarea + economiile. Asta înseamnă o nouă listă, pe care trecem cheltuielile obligatorii: rate, datorii, facturi, abonamente pentru transport în comun sau combustibil, dacă avem maşină. Apoi, când mergem la cumpărături, este bine să avem o altă listă pregătită de acasă. Cu un meniu stabilit săptămânal şi cumpărături făcute doar în baza acestuia vă garantez că veţi reduce simţitor cheltuielile. Înfrânaţi-vă orice poftă, orice impuls. Nu vă lăsaţi cuceriţi de magia ofertelor pentru că de cele mai multe ori nu aveţi nevoie de atâtea produse de acelaşi fel, care ar putea expira până ajungeţi să le folosiţi. Pe de altă parte, puteţi urmări reducerile atunci când aveţi nevoie neapărată de haine sau electrocasnice, orice presupune o cheltuială majoră. Nu mergeţi în hipermarket decât după ce aţi mâncat. Stomacul gol bate întotdeauna conştiinţa. În plus, puteţi alege produse de la firme mai puţin cunoscute. Este cunoscut faptul că brandul creşte preţul cu multe procente.

Pasul patru. încearcă să găseşti o sursă pentru un venit suplimentar. Poate ai un talent nefolosit care ţi-ar aduce nişte bani în plus pe lângă salariul lunar. Sau poţi căuta ceva de lucru de acasă ori ceva în sistem part-time. Sunt destule oferte pe piaţă care te-ar putea ajuta să câştigi ceva în plus, cât să te ajute să ieşi din perioada problematică. Nu te îmbogăţeşti, dar poţi să scapi de problemele financiare în care ai intrat, ceea ce nu este puţin deloc.

Pasul cinci. Poţi apela la un credit până la salariu dar aici trebuie să ai mare grijă. Nu lua un astfel de împrumut ca să acoperi un altul sau să plăteşti rate restante. Ia unul doar dacă știi că-l poti returna la timp. Orice nouă datorie pe care nu o poţi plăti nu va face decât să îţi accentueze declinul financiar. Dacă, însă, ştii că ai nevoie de bani urgent, bani pe care îi vei putea înapoia luna următoare de exemplu, atunci asta este soluţia ideală. Nu uita doar să cauţi cea mai potrivită ofertă pentru tine. Alege în funcţie de ce contează mai mult: rapiditate în acordarea creditului, comisioane zero, fără taxe suplimentare la rambursare anticipată. Tu ştii ce ţi se potriveşte cel mai bine.

Odată ce ai scăpat de probleme, ai terminat cu datoriile şi ai ajuns din nou pe linia de plutire, nu te culca iar pe o ureche, pe principiul că nu ţi se mai poate întâmpla. Ba tocmai, că ţi se poate întâmpla dacă revii la stilul de viaţă iniţial. Dacă însă respecţi întocmai lucrurile de mai sus, ai şanse nu doar să nu mai ajungi într-un impas financiar ci şi să faci ceva economii.


Avantaje și dezavantaje ale împrumuturilor pe termen scurt

Astăzi vom vorbi despre împrumuturile pe termen scurt. Este o chestie relativ nouă la noi în țară, dar care poate fi foarte utilă când ai nevoie urgentă de bani împrumut.

Nu întotdeauna poți să apelezi la prietenii tăi. Ori primești un răspuns negativ, ori se fac galbeni la față, ori se strică relația de amiciție.

La prima vedere, acest tip de credit pare că nu este foarte cunoscut de români, deși ar trebui. Sfatul meu este să te uiți mai atent la reclame pentru că poți afla și chestii foarte folositoare pentru tine, printre tonele de spoturi la sucuri, chipsuri sau creme de față. Sunt câteva reclame la tv care te anunță că poți lua un împrumut pe termen scurt, simplu și ușor.

Poate că în momentul ăsta nu ai nevoie de așa ceva, dar pe viitor te poate salva dintr-o situație dificilă. Să luăm drept exemplu situația în care trebuie să plătești factura la curent până mâine. Tu nu ai destui bani ca să o achiți și te iei cu mâinile de cap pentru că știi că vei rămâne fără electricitate. Dacă aplici pentru un împrumut rapid, poți primi banii în cont chiar în câteva ore.

Bineînțeles, nu totul este perfect roz. Există și lucruri care ar putea fi mai puțin convenabile pentru tine. În continuare, îți voi prezenta avantajele și dezavantajele acestui tip de împrumut ca să poți lua o decizie după ce știi toate datele.

Avantaje:

 • Este foarte simplu să soliciți un împrumut - intri pe site-ul creditorului și completezi un formular.
 • Este comod - totul se realizează electronic. Nu trebuie să mergi până la sediu ca să depui actele sau să semnezi contractul.
 • Este rapid - obții banii în cont în maxim 2 ore de când aplici.
 • Nu îți iei un angajament de lungă durată față de creditor. Dacă faci un împrumut la bancă, trebuie să plătești rate lunare 5,10,20 de ani. Cu un împrumut rapid, returnezi banii în maxim 35 zile. Tu alegi ziua și suma!
 • Nu ai nevoie de garanții, giranți sau teancuri de documente. Trimiți prin e-mail copia după bulletin.
 • Dacă returnezi banii mai devreme de data stabilită, plătești doar dobânda acumulată până în acel moment.
 • Nu plătești niciun comision. Plătești doar dobândă. Noi avem 0% dobândă la primul împrumut.
 • Dacă nu poți returna împrumutul la data aleasă de tine, poți prelungi perioada de rambursare.
 • Poți aplica pentru un credit chiar dacă istoricul tău cu Biroul de Credit nu este perfect.

Dezavantaje:

 • Nu ai garanția că solicitarea ta va fi acceptată - Creditorul analizează cererea ta și decide dacă îți acordă împrumutul.
 • Sumele pe care le poți împrumuta sunt destul de mici, între 100 și 1000 lei. Te ajută doar în rezolvarea unor probleme obișnuite sau unor nevoi urgente.
 • Returnezi toți banii o dată.
Gândește-te bine dacă poți returna împrumutul din salariul tău. Împrumută exact atât cât ai nevoie. Nu lua mai mult decât poți returna.

Acum că ai văzut părțile bune și pe cele mai puțin bune, poți să hotărăști dacă această variantă este ok pentru tine sau nu.

Sfatul meu este să analizezi cu atenție ofertele agențiilor care acordă credite pe termen scurt și să o alegi pe cea care ți se potrivește cel mai bine.


sună-ne la:
021 303 0080
0372 402 500
L-V: 8:30-20:00
S-D: 9:00-17:00

 • Ai bani de dat urgent?

  Se întamplă uneori să trebuiască să faci o plată urgent, și să nu mai poți aștepta până în ziua de salariu. E normal, mai pațim și noi din când în când :) Te putem ajuta, rapid, elegant si fără dureri de cap!

 • "Sunteti de incredere si de mare ajutor la nevoie!!! Va felicit si nu in ultimul rind, mii si mii de multumiri." Sanda S., 19/08/2015

 • "Super profesioniști, o instituție care nu te lăsa la greu." Elenita T., 10/04/2016

 • "Sunteti prompti si va multumesc. Vom mai colabora de dragul echipei dvs. Sunteti super. Felicitari si multumesc." Elena D., 04/05/2016

 • "Vad ca sunt si multe pareri mediocre ori negative. Eu personal sunt foarte multumita. Totul fiind online, sunt ceva formulare si verificari de facut, dar in acelasi timp e mai comod, totul realizandu-se din confortul propriei case." Andra Sorina P., 11/05/2016

 • "Va multumesc ca existati si va rugam sa ne ajutati in continuare. Eu sunt ff incantata de serviiciile dvs. si va recomand la toata lumea." Maria L., 13/12/2013

 • "Va multumesc pentru promtitudine. Sunt foarte incantata ca beneficiez de ajutorul dvs., ori de cate ori am nevoie, pentru mine este de un real folos. Acum stau linistita ca pot rezolva micile probleme financiare mai usor si fara bataie de cap. Va doresc o zi buna." Madalina M., 07/01/2014

 • "Stimata firma Viva Credit, va multumesc. Ajutorul dvs a venit in timp record…sunteti super, nu am cuvinte. Va multumim din tot sufletul. Milioane de multumiri, va pup cu mult drag." Daniela K., 16/01/2014

 • "Multumesc pentru colaborare, o sa mai apelez la servicile dumneavoastra cu incredere." Iosif D., 13/09/2013

 • "Va multumesc pentru ca ati fost intotdeauna foarte corecti, sunteti un mare ajutor pentru noi, cei care nu avem o situatie financiara destul de agreabila, m-ati ajutat de fiecare data si sper ca o veti face si de acum inainte." Alexe M., 18/03/2013

 • "Multumesc, apelez cu incredere la Viva Credit pentru ca ma ajuta atunci cand am reala nevoie!" Palade H., 13/03/2013

 • "Va multumesc mult pentru amabilitatea dvs si pentru cum ne tratati, ca si clienti." Carmen S., 05/12/2013

 • "Eu va multumesc pt. ajutorul acordat la nevoie ... voi mai apela negresit, sunteti un prieten adevarat... O zi buna va doresc!" Marioara S., Tasnad, 10/01/2012

 • "Va multumesc mult pt amabilitatea cu care serviti clienti si pt serviciile oferite" Crina R., Satu Mare, 07/12/2011

 • "In primul rind, doresc sa va mutumesc mult pentru sprijinul real pe care il acordati. Gasesc ca este un serviciu neobisnuit, rapid si foarte eficace. Sincer felicit firma pentru serviciile oferite si mai ales pentru promtitudinea rezolvarii cererii." Cristian P, 24/10/2011

 • "Sunt sigur ca am facut o alegere buna apeland la serviciile dumneavoastra. Va multumesc pentru rapiditatea cu care am fost servit intr-o situatie de extrema urgenta." Ion M, Bucuresti, 18/10/2011

 • "Va multumesc din suflet pentru aprobarea acestui imprumut, m-a scos dintr-o situatie urgenta! Sanatate si toate bune!" Sergiu C., 10/04/2014

 • "Multumesc pentru sprijin. Un prieten adevarat este acela care iti ofera ajutorul atunci cand "arde". Sa auzim de bine si sa va dea Domnul sanatate!" Violeta G., 04/05/2011