whatsapp link

Insolvența persoanelor fizice


Ce este de făcut când te afli într-un impas financiar și consideri că este dificil să te redresezi în următorul an? Sau atunci când veniturile nu îți mai ajung de la o lună la alta și pentru plata datoriilor la creditori, și pentru a-ți întreține familia? Află că ai posibilitatea de a-ți declara insolvența.


Insolvența persoanelor fizice poate fi declarată dacă se acumulează datorii echivalente cu cel puțin 15 salarii minime pe economie, la care se depășește scadența cu mai mult de 90 de zile. Dacă aceste două criterii sunt îndeplinite, te poți adresa în mod voluntar Direcției Insolvență Persoane Fizice din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), pentru consiliere și depunerea dosarului de insolvență. Procedura este gratuită pentru toți consumatorii iar termenul de soluționare este de maximum 30 de zile.


Formele procedurii de insolvență a persoanelor fizice

Există 3 tipuri de proceduri ale insolvenței, pentru care poți opta în funcție de situația în care te afli:

  • procedura de insolvență pe bază de plan de rambursare a datoriilor;
  • procedura judiciară de insolvență prin lichidare de active;
  • procedura simplificată.

Date de contact

Te încurajăm să soliciți de la Direcția Insolvență Persoane Fizice din cadrul ANPC toate informațiile necesare înainte de a-ți depune dosarul, ca să te asiguri că este cea mai bună soluție pentru tine. Vei găsi mai jos modalitățile prin care poți lua legătura cu ANPC și cu noi.


ANPC,Direcția Insolvență Persoane Fizice

Adresa: Bulevardul Aviatorilor nr. 72, sector 1, București, cod poștal 011865

Tel: 021.307.67.85

Fax: 021.314.34.62

E-mail: [email protected]

Adresa web: https://anpc.ro/ce-este-insolventa-persoanelor-fizice/


Viva Credit IFN S.A.

Solicitările referitoare la procedura de insolvență a persoanelor fizice pot fi transmise

  • prin poștă către: VIVA CREDIT IFN SA, Departamentul Suport și Administrare Credite, Bulevardul Iancu de Hunedoara, nr. 8, Clădirea U Business Center, etajul 4, sector 1, București, cod poștal 011742;
  • prin e-mail la: [email protected] sau [email protected].