whatsapp link

Bucătăria împrumuturilor rapide pe termen scurt

IFN-eza

Tu știi ce înseamnă, de fapt un IFN, DAE, dobândă zilnică, comisioanele de analiză dosar, comision de rambursare anticipată și așa mai departe? Este un limbaj complicat, denumit de noi IFN-eză, pe care poate acum nu-l înțelegi.


Viva Credit® îți dezvăluie secretele din bucătăria împrumuturilor rapide pe termen scurt. Află din clipurile de mai jos la ce să fii atent atunci când ai nevoie să apelezi la un astfel de împrumut.


#1 De ce este DAE atât de mare?

Dobânda este costul pe care îl plătești pentru a folosi o sumă de bani împrumutată.

DAE, Dobânda Anuală Efectivă, se calculează pe un an de zile la toate tipurile de împrumut, indiferent dacă sunt luate pentru câteva zile sau pentru un termen mai lung.

Este important să știi că un împrumut pe termen scurt oferit de unele IFN-uri este puțin diferit de un împrumut pe care îl iei de la bancă pe mai mulți ani.

Află din clipul de mai sus de ce este DAE atât de mare în cazul împrumuturilor rapide pe termen scurt.

#2 Există mai multe tipuri de dobândă 0%?

Știai că „împrumutul cu 0% dobândă” se traduce diferit în funcție de IFN-ul care îl promovează?

La noi este dobândă 0% în primele 30 de zile, indiferent de câte retrageri faci!

Așa cum credem noi că ar trebui să fie dobânda zero pe bune!

Află din clipul de mai sus detaliile care fac diferența!

#3 Oare chiar ai nevoie de un astfel de împrumut?

Când treci printr-o situație financiară dificilă, împrumuturile rapide pe termen scurt pot fi:

  • - ca o rețetă rapidă atunci când îți vine soacra în vizită și nu mai ai timp să gătești
  • - o povară când optezi pentru o sumă mai mare decât îți permiți să rambursezi

Ce faci dacă ai, totuși, nevoie de un astfel de împrumut?

Află din clipul de mai sus rețeta perfectă pentru a folosi un împrumut rapid pe termen scurt!


Lecții de IFN-eză (Sezonul 1 - 2023)
Lecția #1: Introducere în IFN-eză.

Dacă ai avut vreodată nevoie de un împrumut rapid, sigur ai auzit acest limbaj. Noi l-am denumit: IFN-eză. ÎI folosesc IFN-urile care oferă împrumuturi rapide pe termen scurt.

Definiție: IFN-eza este limbajul secret al împrumuturilor rapide pe termen scurt.

Dacă te gândești să iei un împrumut rapid, ar fi bine să îl cunoști!

Și mai este ceva important! Știai că sunt situații când un astfel de împrumut în loc să fie un colac de salvare devine, din contră, o povară?

Descoperă toată seria de clipuri explicative și fii atent la detaliile care fac diferența!

Lecția #2: Ce este un IFN?

IFN este o Instituție financiară nebancară reglementată de Banca Națională a României. Unele IFN-uri acordă împrumuturi rapide pe termen scurt, doar cu buletinul, însă trebuie să fii atent la costurile mari pe care uneori le au aceste împrumuturi. Este indicat să apelezi la ele numai în caz de urgență și doar dacă nu poți obține bani din altă parte, eventual la un cost mai mic.

Uneori, ofertele de creditare sunt prezentate într-un limbaj mai complicat pe care noi l-am denumit IFN-eză. E bine să-l cunoști, ca să știi la ce să fii atent atunci când vrei să apelezi la un împrumut rapid.

Descoperă toată seria de clipuri explicative și fii atent la detaliile care fac diferența!

Lecția #3: De ce este DAE atât de mare?

Dobânda reprezintă costul pe care îl plătești ca să folosești o sumă de bani împrumutată pentru o anumită perioadă, de la o zi până la câțiva ani. Dobânda Anuală Efectivă este costul unui împrumut, calculat pe un an.

Un împrumut rapid pe termen scurt (chiar și câteva zile) are de obicei dobândă zilnică. Acesta a fost conceput să fie folosit doar în caz de urgență și să fie rambursat integral la următorul salariu sau chiar mai repede. De aceea, dacă este folosit corect, te poate scoate dintr-o situație financiară mai delicată.

Dobânda anuală efectivă (DAE) reprezintă costul total al creditului pentru consumator, exprimat ca procent anual din valoarea totală a creditului, inclusiv costurile cunoscute la momentul acordării, precum comision de analiză dosar, administrare cont, utilizare mijloc de plată, prime de asigurare și alte costuri privind operaţiunile de plată.

Urmărește videoclipul de mai sus și află mai multe detalii!

Lecția #4: Câte tipuri de dobândă 0% există cu adevărat?

Unele IFN-uri care acordă împrumuturi rapide pe termen scurt au 0% dobândă în primele 30 de zile, pentru că este o perioadă de testare, în care vezi cum funcționează împrumutul. Deși este un beneficiu pentru clienți, există detalii care fac diferența între ofertele cu dobândă 0.

Urmărește videoclipul de mai sus și află mai multe detalii!

Lecția #5: Câte tipuri de împrumuturi online există?
  • Împrumutul rapid “semi-online”, unde doar cererea se completează online, dar banii se ridică de la sediul IFN-ului, de la 9:00 la 17:00, exact când ești la muncă și nu poți ajunge.
  • Împrumutul “aproape online”, când completezi datele personale online, însă tot trebuie să te întâlnești cu un agent de vânzări care îți aduce actele…
  • Împrumutul online unde totul chiar se întâmplă 100% online și primești banii rapid în cont, în 2 ore, fără să te deplasezi nicăieri.

Urmărește videoclipul de mai sus și află mai multe detalii!

Lecția #6: Tu știi când sunt utile împrumuturile pe termen scurt?

Împrumuturile rapide pe termen scurt pot fi un colac de salvare în situații financiare dificile sau o povară când optezi pentru o sumă mai mare decât îți permiți să rambursezi.

Urmărește videoclipul de mai sus și află care sunt cei 4 pași pe care Viva Credit® îți recomandă să-i faci dacă ai nevoie de un împrumut rapid!